Flirten, hoe doe je dat?

Verlangen en weerstand gaan hand en hand in een relatiewens

flirten

Liefdesspreekuur

FLIRTEN, HOE DOE JE DAT?

Als Matchmaker voor een spiritueel relatiebureau kom je voor allerlei bijzondere situaties te staan die een breed inlevingsvermogen vergen.

VERLANGEN EN WEERSTAND GAAN HAND IN HAND IN EEN RELATIEWENS

Heel veel Singles die me contacteren voor een afspraak, hebben te kampen met drempelvrees. Advertenties en columns worden vaak uitgeknipt en pas na weken, maanden of jaren heeft men de moed gevonden om dan toch te bellen, soms bewust in een opwelling omdat op dat moment de ´durf schoenen´ zijn aangetrokken en het vijf minuten later weer anders kan zijn.

Dit is heel begrijpelijk en herkenbaar, want in een relatiewens gaan verlangen en weerstand vaak hand in hand. Enerzijds is er dat diepe verlangen om weer eens echt tot over je oren verliefd te worden en anderzijds weet je dat, wanneer je jouw hart openstelt, er ook het risico is om gekwetst of teleurgesteld te worden. Op het laatste heb je gelukkig wel een beetje invloed door jouw verlangens en verwachtingen goed te ´managen´ en je niet halsoverkop ergens in te gooien, maar alles stapje voor stapje op je af te laten komen.

EEN PRAKTIJKVOORBEELD

Vorige week had ik nog een aangenaam intake gesprek met Frank, een jonge ondernemende Single die door de jarenlange zorg voor zijn ouders nog ongehuwd is. De zorg voor zijn ouders was zo groot, dat uitgaan en nieuwe mensen leren kennen erbij in schoot. Hierdoor ontbrak het hem ook aan ´relatie ervaring´, wat hem onzeker maakte om het eerste contact te leggen.

Na het intake gesprek heb ik met Frank zijn profiel doorgenomen wat ook naar de dames gestuurd wordt. Het profiel is feitelijk zijn persoonlijke visitekaartje en C.V., dus dat moet er perfect maar ook waarheidsgetrouw uitzien. Omdat Frank toch de nodige zenuwen had om het eerste contact te leggen, had ik met hem afgesproken dat hij na een week nog eens bij me terug zou komen, zodat we samen het profiel van de dame in kwestie zouden bespreken om daarna direct de koe bij de hoorns te vatten door het eerste telefoontje te doen.

HET EERSTE CONTACT LEGGEN: HOE DOE JE DAT OP EEN VLOTTE MANIER?

Die dag had ik Angela aan de lijn, een vlotte Single vrouw die tevens fervent dierenliefhebber is en gek is op haar twee labradors. Er waren voldoende raakvlakken met het profiel van Frank die ik kon toelichten, ook beroepsmatig, en Angela wilde erg graag eens kennis maken met Frank. Ik had met haar afgesproken dat ik haar die avond om 19.00 uur zou bellen omdat Frank toch bij me op de koffie zou komen en dan was het ijs gebroken en konden ze bij latere gelegenheid nog eens met elkaar bellen om een concrete afspraak te maken voor de ontmoeting.

Frank had zichtbaar wel wat zenuwen en ik besprak met hem o.a. dat Angela erg aan haar dieren gehecht was, waardoor het gezellig en ontspannend zou zijn om eerst eens met elkaar te wandelen met haar trouwe viervoeters erbij. Een nieuwsgierig snuffelende hondenneus kan het ijs ook breken! Bijkomstig voordeel van een wandeling is, dat alle neuzen dan in dezelfde richting staan, waardoor je niet constant oogcontact hebt en dat praat gemakkelijk. Daarna kun je nog altijd wat met elkaar drinken of een hapje eten. We bespraken ook al welke mooie bosrijke omgeving heel geschikt zou zijn voor dit doel, welke plek ook nog eens voorzien was van een gezellige taverne met midgetgolfbaan enz..

Het telefoongesprek verliep enorm vloeiend. Angela praat van nature erg gemakkelijk plus ze is enthousiast en daardoor leek ze me de ideale eerste match voor Frank. Ze is bovendien erg begripvol en menslievend, maar ook belangstellend. Na het gesprek zag je de gezonde stress van Frank´s schouders vallen en was er ruimte voor opluchting. Vooral de adrenaline die zichtbaar door hem heen ging, maakte me erg gelukkig. Dit was echt weer zo´n moment waarop ik kon zeggen: ´I love my job!´. Frank liep bij vertrek niet gewoon naar buiten, maar huppelde bijna.

HOE BEREID JE EEN ONTMOETING VOOR?

Om vlot het eerste contact te leggen, moet je beslagen ten ijs gaan en dus voorbereid zijn. Dit kun je door je eerst te verdiepen in de persoon en de omstandigheden, maar ook door zorg en aandacht te hebben voor wat de ander belangrijk vindt. Het is altijd handig, wanneer je de interesses, hobby´s en passies van de ander kent, om daar gericht op in te spelen of wat vraagjes erover te stellen puur belangstellend. Wanneer je door zenuwen de draad kwijt zou kunnen raken, is het goed om vooraf wat vragen op papier te zetten. En een complimentje geven op zijn tijd doet altijd deugd!

 HOE LAAT JE TIJDENS DE DATE BLIJKEN DAT JE DE ANDER WEL ZIET ZITTEN?

 Heel vaak kampen prille leden die net een afspraak hebben gemaakt voor de eerste date, met vragen omtrent:

  • Wat doe ik aan die dag?
  • Waar spreek ik af?
  • Neem ik een presentje mee?
  • Kan ik berichtjes al afsluiten met ´X´ of is dat te intiem?
  • Wanneer mag ik een koosnaampje gebruiken?
  • Als ik hem/haar leuk vind, laat ik dat dan blijken of wacht ik veilig af of ik een teken krijg van de ander?

Er wordt middels boeken en nieuwsbrieven ontzettend veel geschreven over ´hoe je die liefdesmagneet wordt´ over ´de wet van aantrekkingskracht´ enz.. Allerhande relatiegoeroes en zogenaamde relatie experts geven  b.v. ´10 tips omtrent hoe je de aandacht van de man kunt vasthouden´ en ´15 tips over hoe je die mannelijke rockster wordt waardoor je elke vrouw die je begeert in jouw bed kunt krijgen´. In heel veel gevallen zijn de middelen die dan gebruikt worden om het doel te bereiken manipulatief en niet altijd even man- of vrouwvriendelijk. Toch is het wel heel belangrijk dat je durft te flirten en uit jouw comfortzone durft te stappen. De signalen die je uitzendt, zijn namelijk erg bepalend voor het verloop van de date.

Een tijdje terug schreef ik een column over ´Intuïtie & Misverstanden´ en deze column is eigenlijk een duidelijk voorbeeld van wat er mis kan gaan als je de verkeerde signalen geeft.

EEN KLEIN STUKJE TEKST/CITAAT UIT DE COLUMN ´INTUÏTIE EN MISVERSTANDEN´

Soms ontstaan er zomaar misverstanden of gooien we de deur te snel dicht waardoor we eigenlijk ons eigen geluk in de weg staan of saboteren. Als je b.v. niet weet hoe je kunt laten blijken dat je de ander leuk vindt, loopt het al mis. Een praktijkvoorbeeld:

Een tijdje terug had ik een hele fijne intake met Ingrid, een dame van middelbare leeftijd; een prachtvrouw met charisma en een mooie naturel uitstraling. Ik had direct het gevoel dat het met Peter wellicht direct een klik zou geven door vele overeenkomsten en synchroniteiten op hun levenspad en ik was dus ook ontzettend nieuwsgierig naar het verloop van de ontmoeting.

Een weekje later belde Ingrid me op, een tikkeltje teleurgesteld. ´Er was een ontmoeting geweest, maar geen klik´.

In vele gevallen heb ik daar vrede mee, maar een stemmetje in mijn binnenste gaf aan dat het niet klopte. Het moest berusten op een misverstand.

Ik heb dat stemmetje niet voor niets en heb doorheen de jaren geleerd dat ik erop kan vertrouwen, dus mijn vraag aan Ingrid was: ´Vond je hem leuk´? Ze gaf een volmondig ´ja´, maar ze had niet de indruk dat het wederzijds was.

Ik belde Peter op en vroeg hem hoe de ontmoeting geweest was, waarop hij direct reageerde met de woorden: ´Het is een prachtvrouw en we hebben een hele fijne dag gehad, maar ik denk dat ze te mooi voor me was´.

Wat bleek: Hij vond haar wél ontzettend leuk, maar aan het einde van het gesprek ´wenste zij hem veel succes met zijn kinderen en kleinkinderen´ waaruit Peter opmaakte dat er geen interesse was van haar zijde.

Natuurlijk koppelde ik dit weer terug aan Ingrid. Ze was positief verrast en verbaasd en haar reactie was: ´Ja, maar als hij me echt leuk vond, zou ik dat toch moeten voelen door kleine fysieke aanrakingen of een zoen op mijn wang´….. Niet iedereen is echter zo en durft dat tijdens een eerste kennismaking.

Een opmerkelijke conclusie is dus, dat een kleine misvatting tussen twee mensen die elkaar ontzettend leuk, aangenaam en aantrekkelijk vinden ertoe kan leiden dat deze personen elkaar toch niet meer zien en beiden los van elkaar een teleurstelling verwerken die er helemaal niet had moeten en had mogen zijn.

Vele Singles zijn geneigd zelf obstakels te creëren waardoor hun eigen liefdespad gebarricadeerd wordt. Dat is een vorm van zelfsabotage en dat is ontzettend jammer. Angst of een laag zelfbeeld, wat al dan niet bewust of onbewust aanwezig is, ligt vaak hieraan ten grondslag. Als we echter naar ons hart luisteren en angst loslaten, hopen we allemaal dat ons liefdespad leidt naar die ene vervullende zielenliefde dan wel die unieke Soulmate die ons leven verrijkt.

We gooien de deur maar al te vaak zelf dicht, soms ook om pijn te vermijden, terwijl het de bedoeling is dat we tijdens het traject zelfzekerder worden, immers: Met elke stap leer je jezelf beter kennen en leer je ook wat je wel en niet wenst en om ook grenzen daarin aan te geven.

MAAR HOE KRIJGEN WE NU LIEFDE OP DE AGENDA?

Bovenstaand praktijkvoorbeeld geeft dus al aan hoe belangrijk het is om de juiste signalen te geven wanneer je iemand eigenlijk wel ziet zitten…. Of je nu een date hebt of iemand spontaan tegenkomt, het vraagt toch altijd moed en durf om de eerste stap te zetten waaruit je laat blijken dat je de ander leuk vindt!

Allereerst is het belangrijk om iemand aan te durven spreken. Wanneer je dit met een knipoog en een vleugje humor doet, valt het meestal wel in de smaak. Maar wanneer het gesprek op gang komt, hoe laat je dan blijken dat je iemand wel ziet zitten en hoe laat je het beste van jezelf zien?

FLIRTEN, HOE DOE JE DAT?

Wat vooral belangrijk is in het flirten, is dat je oogcontact maakt maar ook dat je een open houding hebt. Neem geen gesloten houding aan met de armen over elkaar en als je met elkaar spreekt, maak je het gesprek soms ook wat persoonlijker en intiemer wanneer je iets naar voren buigt. Laat ook geen meters afstand tussen jullie.

Wanneer je een afspraakje hebt in b.v. een taverne, is het beter te kiezen voor een ronde tafel waarbij je iets meer naast elkaar kunt zitten dan tegenover elkaar, want dat laatste creëert afstand. Hou het gesprek ook vooral luchtig en speels. Een beetje humor waardeert iedereen, maar ook niet te veel, want daardoor kun je de indruk wekken dat je alles weglacht of juist nerveus bent en de humor gebruikt om een eventuele stilte op te vullen.

Sommige mensen zijn van nature ´touchy´ en raken de ander nogal gemakkelijk aan bij de hand of bij de arm. Op subtiele manier kan dat heel warm en aangenaam zijn, vooral ook wanneer je tussentijds ook oogcontact maakt.

Eigenlijk maken we als mensen onderling ook te weinig ´echt contact´ met elkaar en wanneer je dat dus bewust doet, voelt de ander zich gezien en gewaardeerd. Ik denk zelfs dat de meeste mensen zo gehaast de dagelijkse dingen doen zoals de boodschappen b.v., dat wanneer je bij vertrek uit de winkel vraagt of de kassa juffrouw blond zwart rood of grijs haar had, het gros van de mensen je het antwoord schuldig moet blijven. En eigenlijk is dat niet goed, want dat is opnieuw een teken dat we veel te gehaast en gestresst leven en wat meer mindful zouden mogen zijn. Vooral in dit digitale tijdperk zouden we wat meer aandachtig mogen zijn in de fysieke omgang met elkaar, omdat het omgangsniveau door app, sms, facebook, snapchat enz. toch al niet meer zo persoonlijk is, omdat snelheid vaak een grotere rol speelt dan hoffelijkheid.

Wanneer je iemand iets in het oor fluistert, kun je met jouw wang ook de wang van jouw gesprekspartner subtiel aanraken. Dat zijn kleine aanrakingen die heel persoonlijk zijn die je kunt doen als het gevoel goed is.

Let ook op het gebruik van jouw stem. Sommige mensen hebben van nature al een sensuele warme stem, maar een warm zwoel stemgeluid is altijd aantrekkelijk. Wees je daar bewust van en gebruik jouw persoonlijke flirtstem.

Durf ook wat uitdagend te zijn en te teasen. Plagen is immers om liefde vragen. Het hoeft echt niet zo te zijn dat je jezelf ten grabbel gooit of persoonlijke grenzen zou overschrijden, maar een grapje op zijn tijd en teasen maakt dat de sfeer wat losser wordt en ook ontspannener.

Toon ook oprecht interesse in de ander en in de passies van een ander, maar gooi tegelijkertijd niet alle informatie en achtergronden meteen op tafel. Het is veel mooier als je ook nog een beetje mysterieus en een tikkeltje ongrijpbaar blijft. Als iemand al alles over jou weet in één gesprek, kan dat voelen alsof de hele inhoud van jouw rugzak over de tafel ligt uitgespreid voor verder onderzoek en dat is echt niet aantrekkelijk of sexy.

Geef complimentjes! Wie hoort nu niet graag dat hij of zij er goed uitziet! Of dat je een warme stem hebt, mooie ogen, een lieve lach…. Wanneer je iemand leuk vindt, mag je ook best benoemen wat jou aantrekt in de ander. Zo maak je de ander ook attent op de kleine dingen die als charmant of aantrekkelijk worden gezien waar je zelf als persoon vaak niet eens bij stil staat.

Wees positief! Het is belangrijk dat je in een contact niet te zeer blijft hangen in het verleden, want iedereen heeft wel scherven uit het verleden, maar wij bepalen nog altijd zelf of die scherven ons in het heden nog kunnen verwonden. We hebben allemaal ons eigen leven en onze rekeningen, exen, conflict situaties met deze of gene en wat je ook maar kunt bedenken. Hou het dus positief en spreek liever over wat je in de toekomst graag ziet, waar passies liggen, wat je allemaal nog wilt ontdekken of van de wereld wilt zien, wat jou gelukkig maakt en wat jouw leven kleur en invulling geeft.

Maar bedenk ook dat alles persoonlijk is en dat maakt het niet gemakkelijk. De ene vrouw vindt het geweldig verrast te worden met een bos bloemen door haar date en de andere dame vindt het genant omdat deze geste ook zichtbaar is voor anderen omdat de afspraak op een publieke locatie plaatsvindt. De ene heer ontvangt graag meerdere SMS´jes op een dag en de ander vindt het storend. De ene persoon vindt het fijn om berichtjes te krijgen die worden afgesloten met een ´X-je´ en vindt het tevens spannend om  al snel te worden aangesproken met ´lieverd´ of een ander koosnaampje en de ander vindt het ´te snel´ of ´te intiem´. Probeer langzaam af te tasten hoe de ander in het contact staat en je buikgevoel te gebruiken bij elke stap die je zet. Doe het stapje voor stapje en let ook op de mimiek van de ander. Aan het gezicht en aan lichaamstaal kun je heel wat aflezen en ook dat is een bijkomend voordeel als je met regelmaat oogcontact maakt.

Bedenk: Een relatie, date of ontmoeting mag niet gezien worden als verloren tijd. Het is reistijd om tot je eindbestemming te komen. Het geeft je de draagkracht om ook in toekomstige relaties te groeien.

Contactgegevens  XClusive Match
Margriet Verhulst
www.xclusivematch.eu
Email:
België: 0489 454911
Nederland: 06 51286166

Adres hoofdkantoor:
Weeldestraat 31/1-1
2381 Weelde België

Tel.nr. België : 0489 454911
Tel.nr. Nederland : 06 51286166

Email :   

Ondernemingsnummer: 0846 555 325

CONSULENTES AANWEZIG IN ALLE REGIO'S
Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en het zuiden van Nederland

logo swrbXClusive Match is erkend door SWRB

Image

logo swrbXClusive Match is erkend door SWRB